Vad ÄR techno?

Ja, vad är egentligen techno?
Under 2002 gjordes det s.k. projektarbeten i den klass jag gick i, på Sundsgårdens Folkhögskola i Helsingborg; här är den - oavkortad, ovanlig, omtänksamt och ... ja, oförändrad sedan dess.
Har länge haft funderingar på att revidera arbetet, bara för att, liksom. Typ. Nåt sånt asså va.

VARSÅGOD!:


Vad är TcHn0?


"What is Techno anyway? Ask five people and get five different answers"

(/www.technoheaven.com/about-techno.htm)


 

Juan Atkins (mannen på bilden) har kallats för "Technons gudfader", och bildade tillsammans med Rick Davis 1980 duon Cybotron - vilka producerat de första låtarna som kom att definieras som just Techno i början av 80-talet.


Juan Atkins, Derrick May och Kevin Saunderson (alla tillsammans kallade för Belleville Three) är grundarna av namnet techno gällande musikgenren. De fick de inspiration för namnet ur Adam Toffler's benämning "technorebeller", ur sin novel The third wave, alla tre var intresserade av fantasy och bestämde sig för att använda namnet techno på grund av den elektroniska "klangen" av själva ordet, och av Tofflers beskrivning i sin bok om hur det i framtiden skulle komma just technorebeller. Dock utan att ha någon direkt anknutning med varken Toffler eller boken.


Den första technolåten är precis som med alla andra genrer svår att avgöra, men ett bra val vore Clear, som spelats in av Cybotron år 1982. Juan Atkins gömde sig bakom olika namn som Cybotron, men även som Model 500 och Infiniti som bara Atkins medverkade i; mycket på grund av att han inte trodde sig kunna lyckas lika bra om folk visste att han var svart. Han säger själv att han inte vet om det kunde ha stämt bra, men att det genom att musiken snabbare blev populär när andra artister främst i Europa började använda sig av Atkins musikstil.


Musiken startades av dessa tre
i Detroit, där svart musik såsom motown och soul var populär och ändrades i exprimentella försök av studenter som Juan A., för att skapa ny musik som skiljer sig från allt annat. Mycket lånades till och från Europa där, framför allt, gruppen Kraftwerk -vilka redan på 70-talet använde elektroniska röster i sin musik. De använde mestadels synthersizers att spela upp och spela in musik, började utveckla musiken och blev förmodligen felaktikt benämnda som "skaparna" av techno. Kraftwerk skapade datoriserade röster i låtarna så det skulle bli lite "metalliskt sound" i dem, för att definiera techno mer på ett speciellt "tekniskt" sätt. Musiken utvecklades på olika sätt i Europa och i U.S.A., men fick en rejäl framgång i Euopa bl.a. i England. Under 90-talet, då den verkligen börjat slå in på riktigt och synthen blev i Europa mer av ett instrument att skapa elektronisk musik, olik musik började blandas in i varandra, samplat ljud från gamla låtar och artister blev allt vanligare i denna nya musik kallad techno.


Techon utvecklades snabbare i Europa och inspirerade gamla som nya artister där i en mycket större utsträckning än i USA som istället blev större än i Europa med genrer som Hip-hop, Rap och annat. I början av 70-talet blev denna s.k. 'Electronica' en början till många nya undergenrer och ny musik i världen som till största del brukar produceras av synth, trummaskin, mixers och inspelade samplingar. I senare tider har datorerna börjat spela stor roll då det är enklare, snabbare och utökat att ändra ljud, spela in, mixa olika ljud och även hela eller delar av låtar. En sampling är ett eller flera ljud som är inspelade och blir en enda del, precis som flera gitarrsträngar eller pianotangent kan, fast en sampling kan låta nästan hur som helst sålänge den tycks låta tillräckligt bra för att få lov att spelas upp i låten.


Techo
är vanligtvis definierad med 115-160 bpm (slag per minut), precis som i vilken annan genre som helst så kan det skilja sig mer eller mindre mellan olika låtar. Mycket på grund av farten har technon mer börjat splittras och kallas för techno av många, men även som andra namn exempelvis trance och acid, som är lika och olika på samma vis och på olika sätt. Techno har i sig en fått hel del undergenrer som har skapat av t.ex. artister själva, DJs och av människor som lyssnat och själva dömt en viss stil av musiken till en speciell kategori, folk verkar vara beroende av att sätta ettiketter på, placera precis allting i speciella fack och dömma/klassificera efter tycken, smak och behov och ge namn mest för att kunna placera in olika låtar bara för att det alltid finns någon som måste verka vilja göra så. Trance räknas generellt som en undergenre till Techno och verkar vara på god väg att bli en egen genre, men är fortfarande kategoriserad av flertalet som en undergenre till Techo. Många skivbolag delar ut namn till ny musik bara för att ingen har namngett musiken förut så att säga och vissa artister kallar sin musik för annat än vad folk gjort eller gör. Ett exempel är "tranceartisten", en framgångsrik DJ, Paul van Dyk - som enligt hans officiella hemsida själv inte vill kategorisera sin musik utan säger att om han var tvungen till det så skulle han kalla det för Elektronisk dansmusik rätt och slätt.



Vad jag själv har kommit fram till efter undersökning och erfarenheter är bland annat att de första orden i detta fördjupade arbete stämmer! Fråga 5 personer om vad techno är för dem och få 5 olika svar. Säkert många likheter, säkert 5 personer som kan ha ett och samma svar, jag vägrar generalisera och säger bara vad jag har uppfattat det som. Många nämner Techno, Dance, House och Electronica som liknande musik men andra kallar dem även olika genrer, många väljer att kalla de allt för ett och samma, de flesta kategoriserar Techno under Electronica och jag tycker själv det låter logiskt. Techno är en variant at Electronica, vilket namnet säger sig självt, att det är elektroniskt producerad musik. Egentligen borde heavy metal väl vara till största del Elektronisk musik, då enbart trummorna är icke-elektroniska instrument, såvida inte en akustisk gitarr används, men jag kanske inte är expert inom Heavy metal, men jag tvivlar på att akustisk gitarr används lika mycket, om alls, än elgitarrer. Väldigt många sidor jag har funnit, påstår att techno har sin rot ur house(vars namn har ursprunget ur klubbens namn där den först spelades 'The warehouse'), house har sina rötter i discomusiken, som ändrades till lite mindre kommerciellt/popaktigt i Chicago där den spelades främst på gayklubbar i början av 80-talet, producerad och mixad av DJ's för att helt enkelt få folk att dansa.


Ett annat ord för diskomusiken på 70-talet, blev Dance, som växte till att bli en alldeles egen musikgenre, Soul och Hip-hop experimenterades med och utvecklades till Disco, musiken ändrades och blandades, klubbar blev skapade för folk som ville dansa, Dance blev en självklar titel för musiken som spelades.


Konstgjord musik är säkert vad de flesta tänker på så fort de hör eller läser ordet Techno, men precis all musik är konstgjord och av människan gjord för att låta bättre och bättre och att konsturera ljud efter ljud blandad med andra ljud av diverse instrument, tillsammans med sång eller tal, för att någon gång börja kalla allting för musik. Vi började med sten och ben, vi har fortsatt undersöka, experimentera, underlätta och är idag framme vid pyttesmå kretskort i behållare av diverse material, gjorda för annat men människan har kommit på ett sätt att få ljud efter ljud kombinerade, att åter en gång bli till musik. Synthersizern är en dator och ett piano, vilket är ett sorts gitarrinstrument med tanke på att ljuden som kommer från pianot(eller en flygel) är av de stråkar som håller till där inne under den synliga ytan, det är lättare att trycka på tangenter än att slå och dra på och i strängarna som är där inne i den stora flygeln. Gitarren utvecklades för att vara lättare att spela på de strängar där finns på gitarren, de låter annorlunda för att de inte är konstruerade som pianots strängar är, de är mindre och lätta att frambringa ljud utav. Bilar har inte alltid massproducerats och inte alltid sett ut på samma vis som de gör idag, idag masskonstrueras bilar i fabriker styrda av robotar, datorer, så varför inte använda lättare och lättare medel för att få ett av människans fem sinnen till någonting folk kan njuta av? Techno är en musikstil som kan liknas vid Dance och House men dance brukar mest kallas för den musik man spelar på diskotek för att helt enkelt dansa till och House skiljer sig ibland rejält från Techno. Technon började ur de svartas Housemusik från USA, som i sig har sitt ursrpung ur Soul och allt detta skedde på 70-talet. Techno blir väldigt ofta definierad olika av många personer och ärlig talat finns det förmodligen inget 100% äkta svar på VAD techo egentligen är men är oftast kategoriserad som ett element under Electronica, med Juan Atkins och hans vänner i de så kallade Belleville Threegav namnet Techbo. Den moderna technon har alltså sitt ursprung ur Juan Atkins som inspirerades av bland andra gruppen Kraftwerk som började exprimentera och producerade elektronisk musik med synthersizer.


Själv ser jag techno som... ja, som just techno, i den mening jag själv tycker mig fått lära hur musiken skall definieras. Som folk i största almänhet ser den förmodar jag, men av någon anledning så ser jag inte rave som techno och jag ser definitivt techno som musik, egentligen kan man säga att techno ÄR mer musik än t.ex. pop och rock, då det sjungs oftast mer än vad det spelas dem än i det som jag nu framfört som elektronisk musik. Är det svårare att spela på gitarr och det är därför techno enligt t.ex. metalfans inte ska räknas som musik? Själva gitarren är ett hjälpmedel för att det ska komma toner ifrån, varför accepterar inte alla att det även går att skapa känslor från en dator eller ett keyboard? Jag själv kan känna så mycket från den musik jag älskar, jag har inte valt att tycka om den och jag har nog inte heller valt att kunna känna till den musiken. Jag har inte valt att kunna koppla av och kunna somna till Techno, jag har inte heller valt att kunna gråta till skön Trance(eller en version av Techno kanske jag borde kalla det för, så ingen klagar på att jag definierar rätt eller fel) , jag har inte valt att bli på festhumör och rycka med i musiken, stampa takten, skaka loss och önska mig till ett fjärran land med hjälp av vingar att flyga dit med. Men så är det! Jag får känslor av Techno, precis som jag kan få känslor av all annan musik, jag älskar inte alla låtar och jag hatar nog ingen musik, smaken är delad och jag respekterar allas vilja, smak och tro sålänge det inte skadar någon annan. Många ser techno som elkelt och simpelt. Men precis som med all annan musik så finns det låtar som "knäcker" och låtar som "knäcks av", jag har spelat diverse intrument. Det började med blockflöjt i lågstadiet men det varade inte länge förrän jag insåg att jag inte fann någon mening i att fortsätta med något jag inte tyckte lät eller kändes bra. I högstadiet började jag spela bland annat elbas, keyboard och trummor, jag har själv tyckt att det ibland låtit riktigt bra och ibland riktigt uselt. Technomusikens gång är för det mesta en jämn och hård basgång med diverse samplingar och ljud, sång, rap och ord yttrar sig ibland, men det är mest musik som för mig är technon. Juan Atkins egna ord är att Techno för honom är musik som låter elektroniskt. Gillar man inte att det kanske inte alltid är någon mening med texten, så är det upp till var och en och visst finns det mycket sång i en del techno/dance-låtar, det är mer om man gillar det eller ej som jag tycker ska påverka. Det finns ingen text till mycket klassiskt som många gillar, det är musiken man känner i hela sin kropp och gillar man att känna basen tryckas mot sin kropp, så kan man inte låta bli att höja volymen ibland. I Trance som börjar bli allt mer egendefinierat, så är det väldigt många låtar som är riktigt melodiösa och för många kan låtarna uppfattas väldigt lik andra trancelåtar, men om man gillar musiken och inte tar alla likheterna som en motgång så finns där precis lika många likheter i den mesta av hårdrocken som det finns olikheter i technolåtar. Elgitarr och skrikande är för mig det första jag tänker på när jag hör ordet "heavymetal", men så är det ju inte alltid och visst gillar jag sådan musik från och till med, men jag älskar techno och försvarar dess typiska kritik. Vågade tala för techno tidigare med, men efter allt undersökande så har min mening om olika musikstiler ändrats och fick beröm av någon som föredrar techno och som kritiserade musiken samtidigt som han respekterade min smak. Han gav upp och sa att jag var för tuff i mina resonemang... Då känns det allt som man vet vad man säger, tyvärr är det väl ändå ofta så att det man inte vet, det yttrar man sig om.



Hur man blir känd på Internet.

Ordet "känd" i Natschonalangsyklopodin:

känd adj. känt
ordled: kän-da

1 som många personer känner till om person el. företeelse {e
1bekant 2, berömd, omtalad}: okänd; välkänd; ökänd; staden är ~ för sina många kyrkor; hon är ~ för sin elaka tunga; hon har gjort sig ~ som imitatör; ~a författare; hon är ~ från tv; en ~ aforism; ~a namn; ~a vårsånger; det är allmänt känt att han dricker; han är ~ för polisen för tidigare brott
konstr.: ~ (för ngt), ~ (för ngn)
hist.: sedan yngre fornsvensk tid; fornsv. känder; till
känna


2 vars värde är bekant [mat.]: a och b brukar beteckna ~a storheter, x och y okända
hist.: sedan 1957; se
känd 1


3 som har direkta kunskaper om (ngt) mest om faktiska geogr. förh. [vard.; provins.]: hon kan visa dig runt eftersom hon är ~ i trakten; han är ~ i de farliga farvattnen väst om lysekil
hist.: sedan 1597; se
känd 1

2008-11-29 Nationalencyklopedin

· Ordbok

http://www.ne.se/artikel/O223287



Du? Jag har ingen aning om hur man kan bli känd på Internet, men jag vet inte heller hur man blir det IRL. :D

Skulle jag någonsin lyckas med att orka planera lite så ska jag nog också bli frilansande journalist - precis som ... vem som helst nuförtiden, antar jag.

Pianisten Robert Wells svarade en gång på ett e-mail jag skrev. Sen svarade han aldrig mer; men ett svar räcker för mig. Jag har hittills i livet blott sänt honom 2 e-brev, varav det andra kanske helt enkelt inte kom fram. Beror på vad man vill skall kunna vara möjligt att ha varit fallet.

Och du? Robert Aschberg har kommenterat ett blogginlägg - är inte det att vara känd, så säg.
Nu förmodar jag bara att han en dag googlade efter "insider" på nätet för att leta upp personer som skriver om programmet och för att - liksom - promote:a TV3; men ändå, ROBBAN SKREV TILL MIG!!. =)
...waow... Really någonting att stoppa upp i julgranen, så att sejja...



Jag tänker inte ha fler raka linjer nu.

Världens dödaste person?

Världens äldsta person är inte längre världens äldsta person, för hon är död. Men enligt Metro så är hon både fortfarande världens äldsta - dvs. inte död - samtidigt som hon är död. Jag begriper inte; men så står det ju: http://www.metro.se/se/article/tt/2008/11/27/usagammaldod/index.xml


Utkast: Människosläktet är ...

Människosläktet är inte ligent. Alltså inte intelligent.
Man kan ju undra varför "Intel" heter just det de heter.

Nu betyder ordet "inte särskilt smart", om jag får stipulera betydelsen rent lexikaliskt konkret. Be mig icke att förklara närmre vad jag må mena; ty vi bäggda vetom varum mycket väl att bådum vette fan vare sig du eller jag varför den betydalsen ära varat. Rent konkret, asså...


Kinesen lånade min cykel till jobb idag. Första gången han gör det. Kinesen kallas han bara för av Niklas. Niklas är en i huset granne rakt över från denna lägenheten. Kinesen är en granne några gårdar härifrån som jag och Niklas då och då handlat sprit av - sprit hans far, som är från Chile, gett honom. Så han tjänar väl lite kosing på att sälja illegalt.
Eller jag förmodar att det inte är så jävla legalt - fast faktiskt så kan man säga att jag BETT honom att säga åt sin far att när han är i Chile så kan han köpa öl, vodka, whiskey och rödvin till mig.

Egentligen läser väl ingen min blogg särskilt regelbundet - tvärtom - fast vad må nu än det betyda...?

Bara för att jag inte har något vett så lägger jag upp en bild på mig själv från platsen och tiden jag är nu: 



...ärligt; det är bara en bild. Webbkameran fungerar av någon anledning inte just nu - tror det är nåt fuffens med sladden, jag pallar inte kolla upp det nu heller.

Den blev banne mig bra! =) Ändå är jag amatör - gjorde den snabbt i Windows' "Paint".
Med hackiga dagen-efter-skakningar. Fyllo är vad jag är. Har en flaska Vodka hos grannen, tror jag ska ta hem den och lägga undan så att jag inte kan dricka ur den idag. Eller egentligen vill jag helst bara att grannen inte ska smutta... ;) Fast HELT ärligt så ska jag försöka låta bli den idag! Folköl är myyyycket mindre onyttigt.



...men vadiallsinadar vad har nu det mesta i detta blogginlägg med människosläktet då att göra? Blott blogghysteri, blogghype, bloggbesatta ungdom kan ingalunda stava eller ens för den delen skriva ord en tligt ock som man ska !!!!!!!!!


(Please note my sense of humor)

Till punkt och pricka på pubben!

Eller heter det "puben"?

Nåväl! Magnus ringde hur som helst klockan 21.54 igår, precis så jag skulle missa bussen som enligt tabellen skulle gå 21.59 men som i verkligheten sannolikt gick 21.57. Varför skulle den ha gjort det, när jag inte hann gå ner för att bevisa teorin? Jo, för nästa buss skulle gå 22.29 gick 22.27. Ändå är hållplatsen en halv minut - högst - från bussens startpunkt. Fick bekräftat att chauffören var tidig, eftersom han stannade kvar på Stattena i ca 2 minuter och sade till en resenär att han var ungefär 2 minuter tidig.

I-landsproblem! =/

Magnus ville jag skulle komma ner till Charles Dickens.
Det gjorde jag.
De stängde en halvtimma efter min ankomst och vi gick vidare till en pub som heter Pub Punkten, hundra meter därifrån. Jag tror det är exakt hundra - plus, minus ett okänt antal meter då såklart.
Hänger du med?? Inte jag.

Usch! Jag har inga som helst mål med mitt liv men jag tänker åtminstone se till att vara på arbetsförnedringen i tid idag. Möte 13.00. Lovade Lina lämna en påse på hennes arbetsplats före; eftersom hon är i skolan.

Skål!! =)
Jag kommer inte ifrån mitt drickande, inte idag åtminstone. En folköl nu, ett par 7,2:or efter mötet. Inte ens när magen säger ifrån lite så slutar jag dricka; däremot när den säger till mycket. Men det har den inte gjort idag. (Tur jag bara har folköl hemma.)


Tyst som i graven, tyst som en mus

Så. Klockan är nu tio över fem på morgonen och jag har varit vaken i ett par timmar nu. Svårt att somna om, så jag beslöt mig nyss för att helt enkelt gå upp. Jag har inget arbete eller annat särskilt att göra om dagarna ändå - förutom imorgon, måndag, då jag ska ha möte med någon på Försäkringskassan angående eventuell framtida aktivitet. Ja, "åtgärder" eller vad fan det nu kallas för. Det kunde de fan gjort för mig för 10 år sedan då jag blev skadad. :)

Men det har hänt en del sen dess; jag ska väl egentligen inte klaga - det blir inte bättre för det nämligen. Frågan är om det jag drömt om inatt bör tänkas över lite extra? Svår fråga, va?? Ja! ...drömde bland annat om ett beslut jag kunde göra som har med författarskap att göra. Det är mycket att göra. Ibland har jag funderat över att skriva mer men det har inte blivit mer utav'et än blott funderingar. Sedan funderar jag oftast mer, fast över helt andra grejer. Dessa andra grejer skulle jag väl kunna skriva om? Hemskt vad jag frågar. Vem har svaret?


"Du vet själv, Thomas! Du har svaret på dina egna frågor!"
Det var jag själv som skrev det där...


Katten tog nog in en mus förut; jag öppnade fönstret åt henne på toaletten och lät det stå öppet för jag trodde väl inte hon skulle vilja vara ute i den här kylan - även om katters päls verkar ha en god förmåga att hålla värmen till värden. Efter en fem minuter, liggandes i sängen, funderade jag igen. Denna gång funderade jag över huruvida möss verkligen håller sig framme i denna kylan - om Blackie (katten) skulle kunna fånga möss också denna natt, fortsatte fundera och kom fram till att hon förmodligen inte skulle komma in med nån mus. Plötsligt hörde jag snabba kattassar över golvet, tänkte att hon verkade ha bråttom. Men det har hon aldrig om det inte är något som hon jagar. Hon hade inte jamat det där särskilda jamet hon jamar när hon har fångat något (möss brukar vara standard, även om fågel också fångats 2 ggr medan jag har "känt henne"), så jag tänkte "hon jagar väl nån bit papper eller så". Men det är högst sannolikt att det pappret inte kan ranta runt i lägenheten och få katten att hoppa, studsa och föra massa oväsen så jag inte kan somna; det är snarare sannolikt att det faktiskt är en mus som hon kom in med utan att proklamera för husse och matte om detta. Undrar ni vem husse är så är det jag, matte är tjejen som jag är inneboende hos. Givetvis vill jag ha egen lägenhet igen men pga. det som skett så lär det nog ta minst ett par år till före jag skulle kunna få ett helt eget nytt liv - ensam i mörkret i egen lya. Eller inte. Kanske jag träffar någon byggsten att ... bygga upp livet med?

Jag släppte ut Blackie igen. Denna gång stängde jag igen fönstret.

Vad ska jag författa om? Förutfattade författningar?

Jag drömde någonting om att jag har valet att fatta om jag vill bli författare eller ej. Fick inspiration - klockan är nu 06.44 och Blackie jagar den mus hon i all tysthet förde in i hemmet tidigare inatt. Lina steg upp halv sju - jag trodde hon började arbeta klockan 16 idag men icke, hon jobbar 07-14.30! Nåväl, hon blev inte arg över musen i alla fall. Bara irriterad över att Blackie måste jaga musen sönderstressad före hon eventuellt äter upp den. Kan jag rädda den så kommer jag, fast jag hade nyss chansen då jag lyfte en matta för att se om den låg där, vilket den också gjorde, jag blev av oförklarlig anledning lika paralyserad som faktiskt musjäveln var. Med kattens svans centimeter ifrån. Plötsligt fick katten syn på musen bredvid henne och - istället för att äta - jagade iväg den under soffan.

Nu är den under sängen.

Jag tappade den, nära på att rädda stackarn. Katten och musen bara står och tittar på varandra emellanåt. Plötsligt slår katten till musen. Den far inte alltid iväg, bara står kvar och tittar. Precis som katten. Men till slut slår Blackie till den tillräckligt för att den skall springa iväg; och jakten är igång igen! Så verkar läget vara nu så katten är helt enkelt ointresserad av mat för tillfället, verkar det som, så antagligen får jag helt enkelt fånga den och let it go.

Gud vad jag vill ha mjölk... ICA Kometen öppnar 09, jag pallar nog inte cykla till Maxi som ju annars öppnar 08. Fast långt är det inte, bara lite kallt antar jag.

Håller på att ladda hem en ISO-fil med live-cd:n av Linux Mint. Vet inte varför, nyfiken antar jag. Kör ju helst ändå med XP. Vista är okej - på datorer med minst 2 gb ram - men XP fortfarande bättre, snabbare, enklare, med mera et ceterera osåvittjavet vidare. Typ.


Tror förresten jag ska köpa en nätverks- och USB-hårddisk idag - beror på hur pass mycket billigare jag kan hitta en för på nätet. :) På Lidl har de en för 1000:-. Men nu när klockan hunnit bli tjugo över två på eftermiddagen så har jag beställt en hårddisk via nätet på 1 TB för 1200:- ungefär. Antar den kommer räcka och bli över för flera hundra backuper - plus musik, bilder, film med mera. Så nu har jag räknat ut att istället för 90:- om dagen tills jag får pension igen så kan jag spendera ca 40:-/dygn istället. Eller 13 dagar utan nån utgift, sen 12 dagar 90:-. Jag hatar åtminstone inte matte, bara förstår inte varför jag jämt måste räkna ut smågrejer (även om bokföring o.d. kan vara bra).

Jag trodde jag räddat musen! Tills jag upptäckte att den brutit benen eller någonting i den stilen. Den kunde helt enkelt inte sticka iväg när jag släppte ut den. Kröp några centimeter som längst, jag förstod att jag fick ta dess liv för att den skulle slippa lida sina sista minutrar vid liv. Det varade kanske nån kvart, jag började gråta istället för att bestämma mig för huruvida jag skulle försöka slå av hans eller hennes nacke eller bara spola ner den i toaletten. Lämnade kvar den på dass-golvet, gick till datorn, surfade lite, beslöt mig för att försöka ta livet av musen - dvs. rädda den från eventuellt lidande - men när jag kom tillbaks så verkade den helt död. Slapp jag i och för sig på något sätt döda den; men jag hade kunnat bryta nacken av den mycket tidigare. Jag var för feg. Katten var fullständigt ointresserad av den, den gick ju inte att jaga längre, hon kunde inte leka mer. Undrar om katten gav den hjärnskador eller nåt... Och hungrig var hon nog inte annars brukar hon ju faktiskt käka upp sina byten förr eller senare. Nu ligger den död i rabatten utanför och påminner mig om hur fjantigt livet kan vara.

Dagens upplevelse: jag grät över en liten mus plötsliga, livsavgörande handikapp - och var för feg för att bamhärtighetsdöda den. Hur fan har jag egentligen klarat det jag gått igenom de senaste åren (sambons självmord, förlust av lägenhet med mera pga. hot jag inte ens vågat polisanmäla)när jag gråter över en liten söt mus' liv (död)?? =/

Folk har rätt att tro, MEN...

...inte alla andra. ;-)
Varit vaken sedan 01 (sovit nån enstaka timme - eller kanske två), hunnit tänka kritiskt men ändå öppet så att säga. Har funderat över hur i helvete man egentligen kan tvivla på allt vetenskapen har upptäckt, och att det som inte finns inte finns. Det som inte syns är inte mystik; det kanske helt enkelt inte existerar.
Gud, spöken, andar, änglar; jag kan inte se dem - alltså kan de finnas.
VA!? Egentligen är jag korkad som dels påstår att vetenskapen är korrekt, samtidigt som jag ibland ställer mig öppen för "det okända". Egentligen hittar man samma sak överallt, när man letar efter "information" om diverse medier et cetera: cold reading, bluff, strikt troende respektive stenhård skepticism.
Ett öppet svart hål, och svarta hål existera i vetenskaplig teori men ingen har sett eller rört vid det; blott räknat ut att det kan eller måste finnas - kanske i varenda galax' mittpunkt. Alltså är vetenskapen inte heller särskilt felfri.
Alltså finns andar och reella medium.
....VA!????

Nåväl; till lite av mina reflektioner över ett utav sökresultaten på Sylvia Browne (egentligen borde allt bli uppenbart: medium finns inte, de bluffar, endast det som finns finns, allt annat "finns" för att pengar eller makt faktiskt finns) via Google:
http://dev.ungdomar.se/blogg.php?user_id=113058&blogg_id=77495 kan man läsa ett "intressant blogginlägg" angående det självutnämnda mediumet Sylvia Browne. Det kan man helt säkert göra också på många fler länkar på nätet - men alla är inte lika självmotsägande som denna text.

Författaren är (var?) en tjugoårig manodepressiv tjej, som i blogginlägget är arg. Än så länge inga problem. Anledningen till att hon är arg? Jo, dels för att alla säger att Sylvia Browne är fejk, dels för att det finns s.k. "none-believers", dels på att han som äger StopSylviaBrowne-sidan bara klagar och klagar ... och klagar på allt som hon säger; dels på at folk inte skall ha rätt att klaga före de kollat upp hur hela medium-grejen fungerar och dels för att människor bestämmer sig för en sak utan att veta något om motsägande åsikter.

...tror ärligt talat inte jag behöver nämna vad jag tycker är självmotsägande...


Jag har såklart ingenting alls emot hennes personliga åsikter - de är ju hennes egna personliga åsikter, dem har ingen annan än hon själv att göra med. Bara lite irriterande att hon bestämt sig för saker, utan att veta något om motsägande åsikter; samt att hon fan svär helvetes mkt överallt (vetenskap, bluff, dupering eller  tro: överallt ÄR mycket!) i sina jävla fucked up texter som lyser av frånvaron av glädje.

Men det är min egen personliga åsikt; jag har ingenting emot henne som person för det. Hon har all rätt att vara självmordsbenägen och allmänt hatisk mot alla andra (fast tydligen också mot sig själv).


Jag är så trött på att människor bestämmer sig för att människor bestämmer sig för något!!!

Men måste man intressera sig för folks åsikter om folks åsikter?

Jag kan för övrigt helt säkert komma med mången åsikter att skriva angående folks åsikter om folks åsikter, men då bevisar jag för folk att det går att bevisa motstridiga åsikter om folks åsikter om folks åsikter.


DJ Tiësto spelar Alone In The Dark.




Verkar vara spännande spel. Jag minns den där gamla goa tiden då Alone in The Dark 1 kom ut på PC. Riktigt bra och, ja, litta köuslit - för den tiden.
4 disketter om jag inte har fel för mig. Nån slags vektor-grafik. Äh! Men jag minns det i varje fall.

Intelligent inlägg - INTE!

Människosläktet är inte ligent.

Nu betyder ordet "inte särskilt smart", om jag får stipulera betydelsen rent lexikaliskt konkret. Be mig icke att förklara närmre vad jag må mena; ty vi bäggda vetom varum mycket väl att bådum vette fan vare sig du eller jag varför den betydalsen ära varat.

Rent konkret, asså...


Aftonbladet does it again

" Huvudsaken är att man inte röker, äter sunt och motionerar. Det gör större nytta än alla preparat som finns."

Okej. Så det är nyttigt att inte äta sunt eller motionera?

HAHA! Semantik...


Källhänvisning: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article160081.ab


Happy fars dag!

Bengt Jönsson
Mannen på bilden är min avlidne far. Han dog när jag var 9 år gammal men är osäker på vilket årtal.
Min tjejkompis/flickvän (vi är båda osäkra på vad vi ska vara, så att säga, ett slags öppet förhållande kanske) säger att vi är väldigt lika varandra.

Det är vi inte för att han är död - men jag förstod vad hon menade. HAHA! ...dösjuk humor is da shit. =)
Hur som helst ser jag själv inga likheter utöver att båda ser smala ut samt att vi bägge har hår på bröstet. Eller ja, han hade medan han levde, men du fattar.

Och detta blir min fars-dag-grej: hej du döde far! Glad dag på fars dag, fast jag tror den har varit nu men glad fars dag i efterskott då. Synd vi inte lärde känna varandra så mycket under min uppväxt. Du var oftast inlagd på sjukhus ja. Men jag minns att du varit hemma minst en gång. Sen vet jag att du varit det många gånger till, men jag minns bara inte det. Nu blev jag ock lite osäker på om du VAR hemma den där födelsedagen jag vaknade tidigt och såg "er" smussla undan min present - ett sånt där stort fotbollsspel där man drar i pinnar och sånt - men ... ja, jag har för mig att det var du och morsan som flyttade på paketet i TV-rummet. Jag såg er nog, ni märkte förmodligen inte att jag vaknade och sen lade mig igen och låtsades sova före ni kom in i rummet. Jag minns inte mer än det.

Jo, jag minns att jag varit vaken sen ungefär 02 och helt enkelt bestämde mig för att sätta mig vid datorn eftersom jag inte kunde sova eftersom jag inte hittade mina jävla hörselskydd (som jag använder för att reducera omgivningens ljud, Linas ofrivilliga snarkningar och hostningar  t.ex.)!

Windowsprogram

Enligt mig nyttiga och värdefull a applikationer för Windows som dessutom är gratis (freeware):


Launchy
- ett snabbt och smidigt filsöknings och program-/dokumentöppnare. Det finns ett antal andra s.k. "file launchers" som är gratis därute men jag trivs med Launchy.


DriveSpeed (
eller Nero DriveSpeed) - en slags konfigurerare för din CD- eller DVD-läsare; sänk hastigheten enkelt och hör skillnaden. Jag sänkte min till 16x och den låter inte alls längre. Ett tips för ljudöverkänsliga eller bara allmänt irritera(n)de personer. 


Google Deskbar
- en härlighet!  Notera att det är inte Google Desktop, det är ett lite äldre program (från 2003) som helt enkelt är skitbra. Det går att hitta bl.a. här: http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/Google-Deskbar.shtml (PS: sök inte efter det via sökmotorerna för mestadel länkas det vidare till det nyaste Google Desktop, vilket inte är samma. Önskar man det så kan man ha bägge program installerade och de kör smidigt tillsammans.) (PPSSSSPSPSSP: men du KAN söka efter det på sökmotorerna för att få mer info om hur det är, agerar, ser ut, med mera.)


allSnap
- "allSnap: makes all windows snap together", lika enkelt som det låter, och själv gillar jag ha små bubbliga ljud när man "snappar och unsnappar".


Unlocker
- låser enkelt upp filer, dödar processer som hanterar filer man vill flytta, radera eller rename:a, osv. Fast det måste inte alltid vara enkelt, somliga processer kan vara skyddade av operativsystemet e.d. men för det mesta går de festa att låsa upp medels denna applikation.


IE7Pro - vill du helt säkert i varje fall ha kollat om du använder Internet Explorer 7.

Foto på lampa i Trosa, Sverige.



Fin bild, va?

Eijentlien e bilden inte alls tagen i Trosa. "Nä men dra på trissor!", kanske? Hey - det är en vanlig slampa!!


Homeopatetiskt

Homeopati? Vad är det?
Det är helt enkelt ett ord för en tro på att lika botar lika; en tand för en tand - kan man säga! Fast ändå inte...

Att bota tandvärk med mer tandvärk? Njaaae tack!
Att bota HIV med HIV ... eller, varför inte med fullt utslagen AIDS?
Tror ju inte det - eller vad sägs om fler cancerceller istället för sedvanlig  behandling? I
 
så fall är du homeopat. Riktigt jävla homeopatetisk.

Detta ständiga drickande

Bland det första jag gjort sedan jag vaknade runt 08-tiden är/var att ha druckit starköl, procentvolym 5,9. Det finns ett par stycken sådana 33 cl. kvar i kylskåpet, de lär ta slut idag; kanske före eftermiddagen - vilket lämnar utrymme till en relativ tid, vilket är vad tiden trots allt är. Tolkningar är dessutom tolkningsbara så ingen vet när fan de tar slut. Sedermera har jag också lite mer än en halvfull flaska whisky samt Coca Cola som jag kan blanda ut det med. Vissa kör det rent, somliga använder vatten, jag gillar med is och CC. Igår spydde jag lite i en helt nyblandad grogg så det slängde jag, sen rörde jag inte mer sprit. Jag vet mycket väl när min egen kropp inte vill ha i sig mer.

Fast det vill den säkert inte någonsin; men jag dricker ändå. Mind and body är ... icke åtskilda men jag kan styra den genom att använda den.

Typ. Skål!


RSS 2.0