TV4 anställer vem som helst

Vid flera tillfällen har jag sett felaktig översättning på vissa TV-kanaler, men minns särskilt att TV4 Fakta totalt verkar skita i att "the dog was crying" översätts till "hunden grät". Inte bara en gång i programmet "Djursjukhuset" (vilket f.ö. är en översättning av "Animal Emergency") utan flertalet gånger, då jag av ren tillfällighet såg ett avsnitt i veckan.

Jag saknar en fullgod gymnasiell utbildning, kan man säga, så jag säger det - eller skriver då om du nu ska va lika besserviss som vissa! *host host* - dessutom tror jag inte att jag orkar titta så mycket på TV-program, annars skulle jag tvingat TV4 att anställa mig som översättare, o.d.
Jag är förresten skåning.

De på TV4 Fakta verkar anamma "dom" istället för "de" resp. "dem"; alla vet väl för fan vad dom menar men de ska banne mig inte ha pseudofaktaprogram som "Andar, finns dom" - och dessutom stava det som ett spöke!!

Bli faddercoach idag!

"Fadder" och "coach" - två ord man hör lite väl ofta idag.

Alla kan bli fadder, till allt...
Allt kan det coachas till idag, och det finns fan alla möjliga slags coachar; men vad ska jag bli coachad inom??

Bli faddercoach; stöd coacharnas idéer!


Frukost är inte dagens viktigaste måltid

Det visar amerikanska studier, enligt tidningen Må Bra som refererar till yttermera artiklar; är man inte hungrig kan man lika gärna hoppa över frukosten.

Men vad är frukost?
Är det inte dagens första måltid?
Om man då vaknar mellan 04.30 och 06.30 - som är vanligt i mitt fall (oftast tidigare än senare) -  men inte hivar i sig, låt säga, ett par mackor runt tolv; blir det då inte frukost?

Nåväl jag brukar äta när jag blir hungrig. En eller ett par mackor åtminstone. Brukar dock sällan ske förrän flera timmar efter jag gått upp.

RSS 2.0