Gräslig(a?) grann(e?)ar

Visst, rubriken är lite märklig, men "gräsli(g?)a grann(e?)ar" hade varit lika illa.
Kanske "gräslig/gräsliga granne/grannar" vore mer passande. För saken är den att minst en av mina grannar emellanåt spelar musik - så jag kan höra det alltså - ungefär klockan 05 på morgonen. Minst en av mina grannar, gör någonting högljutt som påminner dels om att flytta möbler, dels om att tappa någonting stort och tungt på golvet eller slå med en stor slägga i någon vägg. Men jag gissar på golvet. Och här är så lyhört att det faktiskt inte går att detektera med säkerhet varifrån ljuden kommer; utan det blir ett detektivarbete för mig. Det håller mig vaken - själva ljuden har jag faktiskt mer eller mindre vant mig vid vid detta laget.

Minst en av de skyldiga verkar vara den äldre damen som bor rakt ovanför mig. Det är just nu tänt där uppe (ja, såklart har jag gått ut och tittat från gården) men inte i lägenheten bredvid, var jag misstänker andra ljud kom ifrån mellan 03 och 05 förut. Sen hörde jag dörren slå igen och efteråt de välkända ljuden av antingen högklackat eller också tofflor. Jag har allt sett henne smälla igen dörren - inte bara hört - men frågan är: vem av dem är det som får för sig att det dels är okej att lira hög musik runt 05 och dels att det inte stör någon granne som helst när det låter som rivnings- eller renoveringsarbete mellan 03 och 04?

Men det är inte varje natt/morgon. Många dock, tillräckligt många för att störa min sömn många nätter. Just nu känner jag inte för att dra till arbetsträningen vid 08 men vissa gånger har jag orkat mig dit trots dålig sömn. Men jag var tillräckligt dum att inte äta tillräckligt mycket igårkväll så magen kurrade när jag vaknade runt 03 så jag gjorde inte nog för att bara slappna av så jag kanske kunde sova eller i alla fall vila någon timme till.
Nu hör jag den där karaktäristiska musiken igen och jag vet att damen ovanpå är vaken, det bör således vara hennes fucking jävla trudeluttar man kan höra.
Det har faktiskt inte varit musiken som stört mig, inte lika mycket längre åtminstone, utan ovetskapen om det är den eller den grannen - och om man ska klaga dirkekt till Helsingborgshem eller bara låta det vara när man helt säker kan peka ut personen i fråga.


Jag såg en inspelad dokumentär på TV4 Fakta inatt också, förresten, då jag blev osäker på huruvida jag skulle kunna sova mer eller ej, och i den hade de ersatt engelsk berättare med en svensk. Det blev som mest uppenbart när berättaren plötsligt sade att läkaren skulle skära av "åder som pumpar blod från hjärnan till hjärtat". Det är väl fan tvärtom blod pumpas!?

Städdag(s)

Tiill haaaavs!
Jag tror inte alls det att jag pallar städa idag.
Jag pallar inte dra till arbetsträningen ens, inte för andra dagen i rad med mycket dålig sömn.
Eller jag sov nog ca 2 timmar längre inatt men när jag vaknade vid 04-tiden så hörde jag hur ... grannen ovanpå spelade musik!
Jävla idiot!
Hon har tidigare frågat mig "hör du min musik?", men då har jag nekat för jag tycker inte alls att jag har hört henne spela någonting. Jag har bara hört henne dammsuga och flytta möbler mitt på natten (tidig morgon) - och ibland, som inatt (imorse vid 05), hört saker och ting dunka i golvet.

Tyvärr tänker man ibland att man hoppas det var ljudet av hennes livlösa kropp efter en hjärtinfarkt.
Men jag tänkte faktiskt gå dit ändå idag; tills jag spontant bestämde mig runt 06 att jag fan skiter i det - jag behöver sova och fjantigt nog låter det minst i huset mellan 16 och 18. Typ nåt sånt.
Dörrar smälls här dygnet runt, och jag har tyvärr en överkänslighet för ljud. Mot ljud? Eller av? Känslig av ljud? Ljudöverkänslighet helt enkelt.

Emedan jag dock kan somna till techno.


Jag drack sprit igår, sen ett par öl. Nu dricker jag öl. Starköl. Jag tänker fortsätta göra det. Dumt om jag måste dricka för att kunna somna om dagarna bara.

Bang, bang, bang

Låter som en låt, va?
Men det är det inte.
Det är ljudet av de dörrar som människor måste smälla igen när jag försöker somna om efter att ha genomlidit tre fjärdedelars natt med störande ljud - minimal sömn (2 ½ timme högst) - och "bam bam bam bam" är de fotsteg jag hör från och med jag vaknar till och med ... när jag går hemifrån. Varför är det så lyhört?
Var är mina hörselskydd?
Varför är jag ljudkänslig?

Varför tänker inte alla här i huset: "tänk om någon här är känslig för ljud, bäst att jag för en gångs skull -inte- hårt smäller igen ytterdörren, dammsuger och flyttar möbler mellan 04 och 06"?

Och vem fan går fram och tillbaks i sin lägenhet med rask takt och få mellanrum!??

Jag förstår att det dessutom börjar låta lite extra i husstommarna nu för Helsingborgshem ska trots allt byta ut alla fönster och lite mer här i de 4 höghusen på Dalhem, så mellan 07 och 15 ungefär varje veckodag kan man höra hur de försöker välta hus.

Jag har för övrigt fått stor kriktik över att ingalunda hava uppdaterat denne blogg på ett tag, men jag har en anledning - jag har tänkt skriva flera gånger på några veckor men det har inte blivit av! =)

RSS 2.0