Alkoholist; javisst!

Se? Det där var väl inget svårt att medge?

Det var röd dag i fredags och bolaget var stängt. Jag pallade inte ta en tura fram och tillbaks över sundet, vilket annars kostat mindre och gett mig mer - utan istället satt jag ett par timmar på puben "Charles Dickens" på söder i Helsingborg. Av någon anledning var jag bara tvungen att ta ett par dyra öl.

Det var dock happy hour till 18; ölen kostade otroliga 7:- mindre än vanligt!
Wow...
Jag drack 3-4 stycken och en till på Stinsens och sen for jag hem igen efter en snabburgare från Mac D.


Och alkis som jag är så kände jag igår att det var lönt att handla ett par Wårby 7,7 på bolaget, som ju har öppet på lördagarna nuförtiden. (Pallar ju inte ta båten över sundet även om man kan låta bli att stiga av i Helsingör utan stanna kvar. Fast de har ju öppet precis alla dagar...)


Jag försöker förresten bli kreativ.
Detta i och med att jag inte druckit någon öl idag (jaja då, en folköl i morse). Måste hitta på något annat, ju. Fick plötsligt idén att kopiera slumpmässigt - fast ändå inte - meningar och bilder som jag råkar på när jag slösurfar på Internet och klistra in dem i ett dokument jag senare kan redigera lite som jag vill för att få den mest surrealistiska subkultur att bäva inför domstolen.


...jag sa faktiskt försöker


(Vardags-)backup på sitt liv

Nu har jag något att skriva om. Någonting har fått min gamla laptops hårddisk, som varit inkopplad i en USB-adapter till min stationära, att krascha. Jag gissar på att den dumma grejen inte stängdes av helt före jag stängde datorn inatt. Jag brukar inte stänga av datorn helt - men just inatt så gjorde jag detta. "Typiskt", säger man kanske ibland, men det är inte alls typiskt för det har inte hänt när jag stängt ner min dator (ens någon av de andra som jag har eller dem jag tidigare haft, vilket varit en hel del) förut. Det är bara för att det känns som att det är typiskt att bara för man alldeles nyligen tänkt göra backup på den, men inte gjorde det i tid, så är det en högre makt som ser till att min hårddisk av ren fucking slump slash otur tappar partitionen; eller vad fan den gjort!


Just nu håller min ("nya") laptop att söka igenom hårddisken efter förlorade filer/ kluster eftersom den åtminstone fortfarande fungerar på så sätt att den har ström och datorerna hittar den. Det är bara det att datorerna inte hittar något fungerande filsystem. Det verkar som att programmet (freeware is da shiat!) jag använder för att söka efter förlorat skit faktiskt hittar en massa - men jag vet inte huruvida jag kan återställa allt - eller åtminstone något - förrän den är klar. Sånt där tar tid.


Och tid det tog. Fel hittades, men hårddisken verkar ha räddningsbara filer kvar. Bara det att efter en viss tid - kanske en särskild s.k. "kluster" - så stannar hårddisken kvar och jobbar på detta ställe och det känns inte lönt att låta datorn fortsätta försöka arbeta med att söka vidare. Så nu har jag kopplat ur den och in i min stationära (varför vet bara gudarna - och de finns inte ens...). Allt jag hade på den gamla hårddisken som jag verkligen vill behålla är en massa gamla minnen i form av dagböcker och konversationsloggar från MSN. Resten kan jag fixa igen, även om det är jobbigt och jag inte precis behöver allt. Fast shit ... just det, jag skulle ju bränna en skiva med alla "filosofiska rummet" på. Äldre avsnitt än dem som går att hitta via webben idag, bland annat. Men det gjorde jag aldrig.
Typiskt...


Nåväl! Jag har faktiskt tänkt att "detta är något att lära sig utav". Jag har lite minneskomplikationer, kan man säga, då mitt episodiska minne kanske inte riktigt fungerar som de flesta andras - vilket beror på de hjärnskador jag har. Ja, jag har skador i hjärnan efter jag blev påkörd av en bil 1997 vars förare smet och inte kommit fram än. Detta är något jag förnekat så länge, jag har liksom tänkt att jag fan inte är kass i huvet; jag kan banne mig tänka! Och det kan jag. Och jag kommer ihåg saker. Och jag kan skriva "och" på en dator. Och så vidare. Mitt minne fungerar däremot som en slags ... film. Det är dumt att detta inte har utretts särskilt mycket på mig - men tja, jag antar att läkare och samhället i övrigt faktiskt har andra saker för sig.


Men mer om minnet i ett framtida inlägg, idag ska jag fortsätta försöka återställa iaf något av det jag förlorat på den hårddisk som krashade igår och går det inte bra idag så formaterar jag skiten (om det går) och ironiskt nog använder den som en backup-hårddisk.


Medelst datorn kan jag notera specifika tidpunkter i mitt liv då endera ting skett, vilket jag näppeligen är i bruk till vanligen ity att jag har en hjärnskada. På grund av mitt knepiga minne, som ingen har undersökt utöver standardneuropsykologisk test, utan jag har själv fått räkna ut och gissa mig fram till hur jag själv fungerar - eller inte fungerar - jämfört med många andra. Fast det går ju aldrig att veta hur någon som helst annan tänker, känner eller fungerar; jag är ju alltid bara jag.


Kan jag, kan du - kan vi, kanin.

  Lustig liten rackare eh?(http://rikster.7host.com/programPg.asp?pid=1&DetailID=1)

Vaniljpinnar! Det åt jag mycket av när jag var barn! Och idag är vanilj en av mina absoluta favorit-smaker; tänk att man faktiskt var riktigt bortskämd som liten (hemma hos min farmor i varje fall och dit var jag/vi ofta, sedermera flyttade jag in där t.o.m. - nånstans mellan 10 och 15 år gammal).

Bland de mest uppskattade program till Windows tycker jag definitivt är tidiga versioner av Google Deskbar med den där "Mini View". Så fantastiskt bekväm; prova för fan (OBS: det finns nyare versioner utav Google Deskbar men de saknar den där braiga grejjen jag uppskattar så): http://downloads.playfuls.com/download_174678_Google_Deskbar.html



Koncentrationsbesvär ... kan knappt göra en sak i taget. Trivs å andra sidan med "multi-tasking"...

Kan man tänka för mycket?


Livskvalitet = livskvantitet = att sitta hemma och dricka en massa bira; skulle man tröttna på ölet - ja ... då får man ju helt enkelt köpa en annan sorts öl och dricka den.



Ljudöverkänslighet? Nja - hyperakusi om jag får be.

Och mina författardrömmar då? Ska de någonsin bli till?


Feber! Jämt feber! Eller jag överdriver.
Folk generellt överdriver hela jävla tiden...


AT-notes är ett litet klyftigt program. Genast mitt andra tips på bra Windows-program.

Ska nu jämföra tre sidomenyapplikationer (a.k.a. "sidebar"), alla gratis om man tycker att den inbyggda i Windows Vista kan/skall kallas för just gratis. Förvisso återstår en vidare definition av begreppet gratis... Vad är gratis? Olagligt att ladda ner upphovsrättskyddat material men gratis i den bemärkelsen att det inte kostat dig någonting att ändå ha laddat ner det - såvida du inte blir fälld i domstol och får betala skadestånd dvs. - eller är det bara gratis när det är freeware? Nu råkar jag hur som helst få rätt i vilket fall som helst, ity att sidomenyapplikationerna är gratis om man nu dessutom räknar Vistas som det; vilket vi lika gärna gör så inga missförstånd sker. Eller det kan klart ske missförstånd ändå ... både på föregående shit samt vad annat som helst. Men det är ju självklart...


Vadå vaddå, vad är då "surrealistik"?


A-lagtaktik

Jag lovade mig själv när jag vaknade tidigt imorse att inte dricka en enda öl idag - inte ens folköl. Jag kände näppeligen för det heller, klockan 07 på morgonen eller vad det nu var. Men ändå gick jag till Lidl och handlade 10 småburkar öl för en i och för sig relativt billig peng men därmed bröt jag också löftet till mig själv. Jag är en lögnaktig alkoholist; helt enkelt...


RSS 2.0