Tjäna mer pengar på att vara amoralisk!

Det hade jag kunnat göra.
Igår sade Lina till mig att hon funderar på att köpa min tunna.
Jag hittade en halvmeter hög metallcylinder i sophuset för någon månad sedan, som ser fräck ut och som kan fungera som papperskorg, bord, huvudbodnad eller vad i helvete som helst man kan komma på att använda den till.

Givetvis fick hon den gratis.

Och en granne frågade mig nyss om jag installerat senaste Live Messenger.
"Ja, men jag gillar inte den."
"Ok, samma här, jag tycker inte heller om den - kan man byta till den gamla?"
"Det tror jag" svarade jag snabbt, men jag förstår ju att man kan det, jag behöver inte tro.

Tror gör man om man jobbar på PC Tidningen som ger tips till folk att skapa genvägar till Utforskaren på Startmenyn för det snabbaste sättet att nå den på, istället för att råka nämna tangentbordskombinationen Windowsknapp+E. Herre gud; det har ju fungerat långt före Vista (artikeln handlade om en idiot som ville ha ett snabbt sätt att nå explorer på i just Windows Vista och som liksom helt verkar ha missat - eller dissat - snabbstartfältet, ja, eller att ha genväg direkt på skrivbordet om man nu tycker det är jobbigt att klicka på 'Computer')!
I DOS behövde man bara skriva dir...

Nåväl; min kompis/granne frågade om jag kunde fixa den gamla (förra han brukade bruka då'rå) till honom om jag fick pengar i veckan, men selföligtvis gör jag det gratis till honom.
Men jag hade lätt kunnat tjäna lite extra på att sluta göra grejer gratis, även om det är gratisprylar direkt från sophuset eller självklarheter direkt i ett Windows OS.

"Ångrarna"

Jag såg på dokumentären "Ångrarna" imorse, som sändes 20.00 i tvåan igår. Samtidigt som "Starke man" dvs. Jag såg inte Starke Man heller igår, utan alldeles nyss. Premiäravsnittet var hyfsat roligt andra gången jag såg det förra veckan, men jag gillade faktiskt inte del 2 som sändes igår - som jag såg idag, alldeles nyss, runt 12-tiden alltså.

Och Ångrarna ångrar jag inte att jag såg; väldigt intressant och ... ja, helt andra liv än vad man själv varit med om - många tankar kring livet, hur lätt/svårt man egentligen har eller har haft det själv. Och att det är lyxproblematik i kvadrat. Jätteintressant hur som helst, åtminstone enligt mig.

Ändå - såhär efter - hände det inte särskilt mycket överhuvudtaget. Två personer som ångrat saker de gjort i livet, som de kanske ångrat att de inte hade gjort om de inte hade gjort det, pratade med varandra - och ibland "till" en kamera eller kameraman, kanske producenten. Kameramannen/producenten pratade själv minst en gång minns jag nu - men det var inget emot de två som dokumentären handlade om. Om könsbyten, om att ångra könsbyten ... om identitet.

Detta var mitt utkast men jag orkar inte skriva mer, bättre jag publicerar det så jag blir känd.

RSS 2.0