Släck ner!

Visst fan, man skulle släcka ljusen igår.
Men - jag släcker ofta ljusen!! =(

Vad fan står ljus på i hallen, på dass, garderob, vardagsrum med mera ... när folk inte befinner sig där?
Eller ens när det finns folk med normalt mörkerseende? Det är banne mig inte pitch black när TV och en massa aparater är igång; och visst fan kan man väl ha en fönsterlampa eller dylikt som drar 9-11 watt? (Energispar såklart.)

Fyy, din Jitsu!

Istället för att bara ta hem min laptop som varit utlånad i drygt ett års tid nu, eller istället för att köpa en helt okej bärbar dator, eller en stationär superdator med skärm, så köpte jag en 18,2" som förvisso har mer ram och cpu-kraft än någon dator jag haft hittills - men jag behöver faktiskt inte alls en till bärbar dator som denna. Jag påstod att jag inte ångrade mig så fort jag packat upp skiten men lite ångest får man. Den kostade mig 14 995:-, som jag alltså kunnat få typ två helt okej bärbara datorer som ändå är bättre än den jag har som jag köpte för över 7 000 år 2007.
Inte nog med det för istället för att använda mitt gamla, plaststativ för laptopar så kände jag suget att handla en fläktmojäng för ca 500 spänn till datorn. Så räkningen blev lite mer än 15 000.
Varför har jag inte köpt en säng ens; men en stationär dator, en 22" HD-TV/monitor, en 42" HD-TV och en 18,2" HD-laptop? Vad fan ska man med allt mög till?? Jag sitter trots allt nästan bara vid EN dator, den gamla stationära jag har i köket. Hade jag tänkt smart så skulle jag antingen inte köpa en laptop alls - eftersom jag redan har en, som är utlånad - eller köpt en för under tiotusenlappen (som jag "brukar"; helst under 8 papp).

*suck* Antar jag lockades av att den har 4 gb RAM, 512 mb grafik och HD.
Eller varför spenderade jag istället inte så mycket på en storbildsteve? Där nöjde jag mig trots allt med en relativt billig en, knappt 8 papp!

Nu vill jag däremot ha tips om hur man kan se på HD-TV, på sin TV eller Internetuppkopplade Laptop som har HD, gratis. =) Måste ju göra nåt med den lilla dyrgripen... (Folk har tipsat mig om GTA 4 men jag lirar ju knappt.)

Godnattmusik

Orden "god", "natt" och "musik", kan sammanskrivas: godnattmusik.
Provar Spotify. Har blivit av med alla mina singlar och album från tiden på Planteringen, då jag övergav lägenheten pga. hot av en viss Peter R. (eller snarare "hans killar") i god tro på att min egen syster verkligen hjälpte mig och talade sanning när hon sade att mina möbler och grejer fanns i ett magasin rätt så nära Björka, hos Laila och hennes intet ont anande make (han visste alltså inte att hon ljög om allting, trots att jag förstår att han var misstänksam), där jag då vistades efter flykten. Så jag kan inte plocka fram mina favorit-CD att spela på en CD-spelare - som jag inte har heller förresten utöver i datorerna - för att ha till sömnmusik, så att säga. En favorit-cd är albumet "Games" av techno/trance-gruppen B.B.E. som släpptes 1998 då jag även köpte skivan via Skivhugget.

Spotify har hela albumet.
Jag har det på mp3:or med - eftersom jag fortfarande köpte skivan så har jag väl rätt till låtarna; eller hur?
Undrar huruvida denna tydligen italienska trion gjort fler skivor efter den...


RSS 2.0