Idolprodukt

En produkt: DINOSAURUS RC RADIOSTYRD MONSTER UTAN SLADD RÖR SIG
Förmodligen är det inte självklart för säljaren, att radiostyrda saker inte har sladd samt måste röra sig för att styras.

Men man kan säga att produkten är faktorer gånger varandra; multiplikation, du vet.
Man kan också säga "shit påmmfritt", och då lura barn att shit och pommes frites är som att bajs är najs. Barn lyssnar, hörni, som om de inte kommer skita i att ordet "shit" användes i en sats med ett lustigt rim på snabbmatstillbehör.

Det finns mycket man kan säga. Och man kan fråga sig, huruvida "Idol" egentligen är en tävling, när det till slut faktiskt är helt upp till hur många samtal som har ringts in och gett "röst" åt endera av kandidaterna.
Jag tycker många som är med i programmet sjunger dåligt, vissa skitdåligt (ungefär som jag), endera skitbra, några någorlunda. Men jag funderar ändå på om det verkligen är en tävling...

Låt oss säga att elva personer gillar sångare 1, och 10 sångare 2.
Alla SMS:ar eller ringer in och röstar på respektive favorit, men alla för "1" gör det 10 gånger var, medan de för "2" bara vars en eller två gånger.
Sångare nummer 1 vinner eftersom det blev flest SMS (eller samtal) för henne (eller honom).
BRAVO! Programproducenten har inte bara verkligen lyckats med att tjäna så mycket som möjligt på så många sätt som det går, utan också sett till att själva tävlingen skall avgöras med antal pengar som slängs in på ... försökskaninerna; som i sin tur kommer generera yttermera pengar åt diverse skivbolag och producenter. Jaaaag är ingen expert dock, ock tror jag nock vinnaren blir glad - absolut - och sjunger jättebra likaså.

Men både faktorer som "professionella jurymedlemmar", om man kan säga sä, och "mängden samtal (eller SMS?) på två olika nummer" ger en produkt: en idolprodukt. Det känns knappt ens bara till hälften som en äkta talangtävling, med sång som gemensam nämnare. Sedermera har somliga filosofer faktiskt förespråkat musik vara produkt av tal men jag hoppas inte de var lika kommerciellt förväntansfullt uppjagade som dagens "talangscouter".

Allmänt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0